Usturoiul benefic în dieta de endometrioză

15/11/2018

Usturoiul (Allium sativum) este o plant comestibilă, utilizată ca aliment și condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).

Oamenii de știință au concluzionat că majoritatea beneficiilor pentru sănătate sunt cauzate de compușii de sulf formați atunci când un cățel de usturoi este tăiat, zdrobit sau mestecat.

Beneficii

Cel mai cunoscut compus al usturoiului este alicina. Cu toate acestea, alicina este un compus instabil, care este prezent doar pentru o perioadă scurtă de timp în usturoiul proaspăt zdrobit sau tăiat. Alicina, în usturoi, oferă nenumărate beneficii pentru sănătate care includ combaterea frigului și a tusei, scăderea tensiunii arteriale, combaterea afecțiunilor cardiace și prevenirea bolii Alzheimer. De asemenea, ajută la ameliorarea durerilor de urechi, tratarea problemelor intestinale, vindecarea rănilor, prevenirea cancerului și scăderea excesului de gaze.

Alți compuși care pot juca un rol în beneficiile de sănătate ale usturoiului includ disulfura de dialil și s-alil cisteina. S-a demonstrat că binecunoscutul medicament N-acetilcisteină (NAC), forma acetilată a cisteinei aminoacide prezente în mod natural în usturoi, exercită o acțiune antiproliferativă marcată in vitro asupra celulelor cancerigene de origine epitelială originea celulelor endometriale. Acțiunea sa nu implică inducerea decesului celular și nu se datorează unui efect toxic nespecific; mai degrabă se datorează creării unei căi de diferențiere complexă, care include activarea mai multor mecanisme moleculare, toate convergente într-un comutator de proliferare-diferențiere care implică o proliferare a celulelor scăzută și o scădere a comportamentului locomotor al celulelor, deosebit de relevant în endometrioză. În plus, NAC reduce, de asemenea, activitatea proteinei inflamatorii și expresia genei. În general, NAC apare ca un compus care conține tiol activ în cadrul complex al semnalizării redox, cu efecte care depășesc cu mult capacitatea antioxidantă generică.

Sistemul imunitar

Usturoiul este un antioxidant natural care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva formării radicalilor liberi și a invaziei străine, inclusiv a bacteriilor, a virușilor, precum și a formării implanturilor endometriale și a aderențelor.

Sistemul de circulație

Usturoiul este un diluant sanguin, ajută la întărirea peretelui arterial și la creșterea circulației sângelui în organism, inclusiv a abdomenului, ceea ce duce la scăderea fluxului sanguin menstrual și a durerii menstruale cauzate de mușchii uterini activi.

Vitamina A

Ajută la stimularea sistemului imunitar, ajută, de asemenea, la reducerea fluxului sanguin din timpul menstruației.

Vitamina C

Ajută la întărirea peretelui capilar, la creșterea funcției digestive în absorbția altor vitamine vitale și substanțe nutritive care este esențială pentru femeile cu endometrioză, deoarece majoritatea dintre acestea elimină foarte multe vitamine și minerale în timpul menstruației.

Calciul

Deficitul de calciu contribuie la pierderea osoasă și la creșterea riscului de apariție a mușchilor uterini activi care cauzează dureri menstruale.

Echilibrarea hormonilor

Usturoi conține substanțe care ajută la stimularea producției de hormoni sexuali, ajută la reducerea cantității excesive de estrogen rău și de asemenea, crește apetitul sexual.

Îmbunătățește digestia

Includerea zilnică a usturoiului în dietă vă ajută la eliminarea problemelor digestive. Chiar și inflamația sau iritarea canalului gastric poate fi redusă cu ajutorul acestei plante medicinale. Usturoiul ajută la eliminarea majorității problemelor intestinale, cum ar fi dizenteria, diareea și colita. Rolul său în eliminarea viermilor este fenomenal. Nu afectează bacteriile bune din intestin, ci distruge cele dăunătoare. Nu numai că îmbunătățește digestia, ci ajută la ameliorarea gazelor stomacale.

Usturoiul combate răceala și gripa

Un studiu amplu, de 12 săptămâni, a constatat că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63% comparativ cu un alt grup ce a experimentat efectul placebo.

Un alt studiu a constatat că o doză mare de extract de usturoi (2,56 grame pe zi) a redus cazurile de gripă.

Compușii activi din usturoi pot reduce tensiunea arterială

Bolile cardiovasculare, cum ar fi atacurile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, sunt cei mai mari criminali din lume.

Tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți factori determinanți ai acestor boli.

Studiile au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială crescută.

Usturoiul îmbunătățește nivelul colesterolului, ceea ce poate reduce riscul bolii cardiace

Usturoiul poate reduce colesterolul total și LDL.

Pentru cei cu colesterol ridicat, suplimentele de usturoi par să reducă colesterolul total și / sau LDL cu aproximativ 10-15%.

Privind LDL ("rău") și colesterolul HDL ("bun"), usturoiul pare să scadă LDL, dar nu are efect asupra HDL.

Nivelurile ridicate de trigliceride sunt un alt factor de risc cunoscut pentru boala cardiacă, dar usturoiul pare să nu aibă efecte semnificative asupra nivelurilor trigliceridelor.

Usturoiul conține antioxidanți care pot ajuta la prevenirea bolii Alzheimer și a demenței

Leziunile oxidante produse de radicalii liberi contribuie la procesul de îmbătrânire.

Usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva deteriorării oxidative.

Dozele mari de suplimente de usturoi s-au dovedit a crește enzimele antioxidante, precum și reducerea semnificativă a stresului oxidativ la cei cu tensiune arterială ridicată.

Efectele combinate asupra reducerii colesterolului și tensiunii arteriale, precum și a proprietăților antioxidante, pot reduce riscul bolilor cerebrale comune cum ar fi boala Alzheimer și demența.

Usturoiul vă poate ajuta să trăiți mai mult

Efectele potențiale ale usturoiului asupra longevității sunt practic imposibil de dovedit la om.

Dar având în vedere efectele benefice asupra factorilor de risc importanți precum tensiunea arterială, este logic că usturoiul vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Faptul că poate lupta împotriva bolilor infecțioase este, de asemenea, un factor important, deoarece acestea sunt cauze comune ale morții, în special la persoanele în vârstă sau la persoanele cu sisteme imunitare disfuncționale.

Performanța sportivă ar putea fi îmbunătățită cu suplimente de usturoi

Usturoiul a fost una dintre cele mai vechi substanțe "de îmbunătățire a performanței".

Acesta a fost folosit în mod tradițional în culturi antice pentru a reduce oboseala și pentru a spori capacitatea de muncă a muncitorilor.

Usturoiul a fost recomandat sportivilor olimpici în Grecia antică.

Studiile efectuate au arătat că usturoiul ajută la performanța exercițiilor fizice.

Persoanele cu afecțiuni cardiace care au luat uleiul de usturoi timp de 6 săptămâni au avut o scădere cu 12% a frecvenței cardiace maxime și o capacitate mai mare de efort.

Alte studii sugerează că oboseala indusă de efort poate fi redusă cu ajutorul usturoiului.

Consumul de usturoi poate ajuta la detoxifierea și eliminarea metalelor grele din organism

În cantități mari, compușii cu conținut de sulf din usturoi s-au dovedit a proteja împotriva deteriorării organelor datorită toxicității metalelor grele.

Un studiu de patru săptămâni la angajații unei fabrici de baterii auto (expunere excesivă la plumb) a constatat că usturoiul a redus concentrațiile de plumb din sânge cu 19%. De asemenea, a redus multe semne clinice de toxicitate, inclusiv dureri de cap și tensiune arterială.

Usturoiul poate îmbunătăți sănătatea oaselor

Un studiu efectuat la femeile în menopauză a constatat că o doză zilnică de extract de usturoi uscat (egală cu 2 grame de usturoi brut) a scăzut semnificativ un marker al deficitului de estrogen.

Usturoiul pare să aibă beneficii pentru sănătatea osoasă prin creșterea nivelului de estrogen.

Împiedică dezvoltarea ulcerului

Compușii antibacterieni prezenți în usturoi pot elimina paraziții stomacului care produc ulcere peptice.

Benefic în tratarea și prevenirea diferitelor cazuri de cancer

Usturoiul poate fi folosit pentru a preveni cancerul de colon, cancerul rectal, cancerul de stomac, cancerul de sân, cancerul de prostată, mielomul multiplu și cancerul pulmonar. Este, de asemenea, utilizat pentru a trata cancerul de prostată și cancerul de vezică urinară.

Un raport din 2013 publicat în Jurnalul de Neuro-Oncologie a arătat că usturoiul conține un compus numit dializil trisulfid (DATS), care este un agent terapeutic eficient în prevenirea progresiei tumorii. Astfel, aportul regulat de usturoi reduce riscul de apariție a cancerului de colon, vezică, plămân, prostată, stomac, creier, esofag și ficat, cancer. Ajută la reducerea producției de compuși cancerigeni și reduce, de asemenea, apariția tumorilor asociate cu cancerul de sân.

Reducerea zahărului în sânge

Consumul de usturoi reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge. Este o soluție ideală pentru cei care suferă de diabet sau cu un risc mai mare de a dezvolta diabet.

Ingrijirea ochilor

Este bogat în substanțe nutritive precum seleniu, quercetin și vitamina C, toate ajutând la tratarea infecțiilor oculare și a inflamației.

Îndepărtează durerile urechilor

Această plantă medicinale este frecvent utilizată pentru vindecarea durerilor de urechi și a infecțiilor urechilor datorită proprietăților antivirale, antifungice și antibiotice.

Previne acneea

Usturoiul, împreună cu alte ingrediente cum ar fi mierea și turmericul, pot fi folosite pentru a trata cicatricile acneei și pentru a preveni apariția acneei. Această plantă medicinală este o substanță eficientă pentru curățarea pielii și o substanță antibiotică care ajută la tratarea multor afecțiuni ale pielii. Acestea includ erupții cutanate, psoriazis, răni reci și blistere. În plus, ajută și la sinteza celulară, la protejarea împotriva radiațiilor ultraviolete și la întârzierea îmbătrânirii.

Controlează astmul

Cățeii de usturoi fierți sunt eficienți în tratarea astmului. În fiecare seară, inainte de a dormi, bea un pahar de lapte cu 3 căței fierți de usturoi și îți poți trata astfel astmul bronșic, nfecțiile pulmonare cum ar fi fibroza chistică și altele asemenea.

Creste libidoul

Planta are anumite proprietăți afrodiziace, astfel încât poate fi utilizată ca un rejuvenator eficient pentru sex. Beneficiile acestei plante sunt cunoscute pentru a spori libidoul atât al bărbaților, cât și al femeilor. Persoanele foarte active sexual, ar trebui să consume mai mult usturoi pentru a se proteja de oboseala nervoasă.

Alte beneficii

Usturoiul a fost utilizat pentru tratarea prostatei mărite (hiperplazia prostatică benignă), fibroza chistică, diabetul zaharat, osteoartrita, rinita alergică, diareea călătorului, hipertensiunea arterială târzie în timpul sarcinii (preeclampsie), infecția cu candida, și gripa porcină. Este, de asemenea, utilizat pentru a preveni mușcăturile de căpușe, ca un agent de respingere a țânțarilor și pentru prevenirea răcelii obișnuite și pentru tratarea și prevenirea infecțiilor bacteriene și fungice.

Usturoiul este de asemenea utilizat pentru dureri de urechi, sindrom de oboseală cronică, tulburări menstruale, niveluri anormale de colesterol cauzate de medicamente împotriva HIV, hepatită, dificultăți de respirație legate de afecțiuni hepatice, ulcere gastrice cauzate de infecția cu H. pylori, performanțe în exerciții fizice, o afecțiune care cauzează bulgări în țesutul mamar numită boală de sân fibrochistică, o afecțiune a pielii numită sclerodermie și toxicitate la plumb. Usturoiul mai este utilizat și în tratamentul febrei, tusei, durerilor de cap, dureri de stomac, congestie sinusală, gută, dureri articulare, hemoroizi, astm, bronșită, dificultăți de respirație, scăderea nivelului de zahăr în sânge, diaree și diaree sângeroasă, tuberculoză, urină sângeroasă infecție nazală și gât numită difterie, tuse convulsivă, sensibilitate la dinți, inflamație a stomacului (gastrită), vierme scalp și o boală cu transmitere sexuală denumită trichomonie vaginală. Este utilizat pentru combaterea stresului și a oboselii.

Se poate aplica uleiul de usturoi pe pielea sau unghiile lor pentru a trata infecțiile fungice, verucile și porcii. Se aplică, de asemenea, pe piele pentru căderea părului și aftele.

Usturoiul este utilizat în vagin pentru infecții cu candida.

Usturoiul este injectat în organism pentru durere în piept.

În alimente și băuturi, usturoiul proaspăt, praful de usturoi și uleiul de usturoi sunt folosite pentru aromă.

Nutriție

Usturoiul conține minerale utile, cum ar fi fosfor, potasiu, magneziu, zinc, calciu și fier, precum și minerale precum iod, sulf și clor. Potrivit USDA National Nutrient Database, este o sursă bogată de vitamine cum ar fi folatul, tiamina, niacinul, și vitamina C, A, K și B6. În ceea ce privește compușii organici, este una dintre sursele rare de alicină, allisatin 1 și allisatin 2. [3] Planta este foarte scăzută în calorii, grăsimi saturate și sodiu.

28 de grame de usturoi, conțin:

Mangan: 23%

Vitamina B6: 17%

Vitamina C: 15%

Seleniu: 6%

Fibre: 0,6 grame

Cantități de calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier și vitamina B1

42 de calorii

1,8 grame de proteine

9 grame de carbohidrați.

Dezavantaje

Totuși, rețineți că există unele dezavantaje ale consumului de usturoi, cum ar fi respirația urâtă. Există, de asemenea, persoane care sunt alergice la usturoi.

Dacă aveți o dereglare sanguină sau dacă luați medicamente care diluează sângele, discutați cu medicul înainte de a vă crește aportul de usturoi.

Sursa:

http://ezinearticles.com/?Endometriosis-and-Diet---Garlic&id=2048192

http://EzineArticles.com/expert/Kyle_J_Norton/240508

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3662115/

https://endometriosisnews.com/tag/garlic/

https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic#section12

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-300/garlic

https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/health-benefits-of-garlic.html

http://theendometroisisguide.blogspot.com

http://medicaladvisorjournals.blogspot.com

http://EzineArticles.com/expert/Kyle_J_Norton/240508

http://EzineArticles.com/2048192

Distribuie pe Facebook

Distribuie pe Twitter

Distribuie pe Google+

Distribuie pe LinkedIn

Distribuie pe Pinters

 

 

Site creat în WebWave