Mierea cu turmeric numită și mierea de aur folosită în managementul endometriozei

29/12/2018

Multe dintre noi au folosit curcuma (turmericul) la gătitul diferitelor preparate, dar ea este și un remediu natural pentru tratarea diverselor afecțiuni datorită proprietăților sale puternic antiinflamatoare și anticancerigene și pentru capacitatea sa de a ucide bacteriile și de a stimula sistemul imunitar al organismului. Cu toate acestea, dacă amestecăm turmericul cu un alt ingredient foarte important și benefic, putem obține o compozitie deosebit de puternică și vindecătoare.

Dintre toate antibioticele pe care natura le-a oferit, mierea de aur s-a dovedit a fi una dintre cele mai puternice și cunoscute vreodată. Este o combinație simplă de turmeric cu miere și oferă o serie de beneficii remarcabile pentru sănătate.

Spre deosebire de alte medicamente, mierea de aur nu are efecte negative asupra tractului intestinal ci mai degrabă îmbunătățește digestia și mărește activitatea florei benefice din intestin, acționând în același timp ca un vindecător minunat în următoarele cazuri:

• raceli și gripe

• afectiuni respiratorii

• probleme de greutate

• artrita și artrita reumatoidă

Administrare

Când este ingerat, amestecul trebuie ținut în gură până când se dizolvă complet. Puteți chiar adăuga mierea de aur în lapte, ceai sau diverse alte preparate.

Precauții

• Mierea de aur poate avea efecte adverse în cazuri precum hemofilia și hipertensiune arterială, deoarece turmericul fluidifică sângele și scade tensiunea arterială.

• Turmeric ar putea scădea nivelul zahărului din sânge, așa că ar fi de preferat să discutați cu medicul dumneavoastră în cazul în care sunteți diabetic.

 

Beneficii turmericului cu miere

Când se amestecă cu miere, turmericul devine un remediu natural de neprețuit pentru o multitudine de afecțiuni și boli, inclusiv:

  • Indigestie

  • rece

  • Gripă

  • Astmul

  • Hipertensiune

  • Hipertensiune arterială

  • zahăr din sânge ridicat

  • Artrita

  • Diabet

  • Bolile cardiace

  • Colesterol ridicat

  • Depresia și anxietatea

  • Inflamația rănilor și a arsurilor

  • Eczeme, psoriazis și acnee

  • Îmbătrânire (protejează ficatul și rinichii)

Turmericul și proprietățile sale benefice

Turmericul, este o planta originara din India și poate fi un condiment obisnuit în bucatarie pentru retetele de curry, dar este și un antibiotic extraordinar cu capabilități puternice de protejare a sistemului nervos și antiinflamator, anti-cancerigen, antiviral, anti-fungic, anti-tumoral, cu proprietăți care distrug bacteriile care provoacă boli și stimulează imunitatea organismului și totuși nu au efectele negative asupra microflorei intestinale precum antibioticele sintetice.

Curcumina din Turmeric

Turmericul, care este adesea comparat cu ginsengul chinezesc, posedă compusul renumit de vindecare, curcumina, care este un polifenol identificat ca un ingredient bioactiv esențial în peste 150 de activități terapeutice.

Curcumina este una dintre cele mai respectate și studiate condimente în știința medicală, alături de scorțișoară, ginseng, usturoi și ghimbir. S-a raportat că, curcumina este mai benefică decât multe medicamente farmaceutice, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare, antidepresivele (Prozac) (Phytother Res 2013), anticoagulantele (Aspirina), medicamentele anti-durere (Panadol) (Eur J Pharmacol 2013), medicamente pentru artrita (Diclofenac Sodium) (J Pharm Pharmacol 2014; 66 (1): 133-44), medicamente pentru colesterol (Lipitor) și steroizi (Phytotherapy Research).

 

Curcumina este ingredientul activ din turmeric și are proprietăți biologice puternice. Medicina ayurvedică recomandă curcuma pentru o varietate de afecțiuni, precum durerea cronică și inflamația. Medicina din Vest a început să studieze recent turmericul ca pe un remediu al durerii.

 

Efecte pozitive

Turmericul este un condiment aromat, folosit adesea în bucătăria chinezească, dar beneficiile sale terapeutice sunt cunoscute de către medicina ayurvedică și chineză pentru tratarea afecțiunilor inflamatorii, a bolilor de piele, a rănilor, a afecțiunilor digestive și a afecțiunilor hepatice.

Proprietăți antiinflamatorii

Fundația pentru artrită citează mai multe studii în care curcuma a redus inflamația și sugerează administrarea capsulelor de turmeric de 400 până la 600 de miligrame (mg) de până la trei ori pe zi pentru ameliorarea inflamației.

Analgezic

Turmericul este considerat ca un mijloc de ameliorare a durerii. Condimentul este cunoscut și pentru ameliorarea durerii artritei.

Studiile par să fie în favoarea turmericulu în ceea ce privește ameliorarea durerii. Un studiu demonstrează că turmericul pare să funcționeze la fel ca și ibuprofenul (Advil) la persoanele cu artrită la genunchi. Pentru studiul efectuat, pacienții au luat 800 mg pe zi.

Îmbunătățirea funcției hepatice

Turmericul mai este cunoscut și datorită abilităților sale antioxidante.

Efectul antioxidant al turmericului pare să fie atât de puternic încât poate împiedica afectarea ficatului de toxine. Aceasta ar putea fi o veste bună pentru persoanele care iau medicamente puternice pentru diabet sau alte afecțiuni care ar putea afecta ficatul pe termen lung.

Reduce riscul de apariție al cancerului

Curcumina se demonstrează a fi un tratament promițător în tratarea cancerului. Studiile sugerează că are efecte protectoare împotriva cancerului pancreatic, a cancerului de prostată și a melanomului multiplu.

Digestie

Turmericul contribuie la obținerea unei digestii sănătoase datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatoare.

Este cunoscut faptul că turmericul joacă un rol important în tratarea sindromului de colon iritabil.

 

Un foarte bun articol și detaliat asupra turmericului și al efectelor sale benefice poate fi citit la adresa:

https://lyfebotanicals.com/health/turmeric-benefits/ 

Despre miere se poate citi aici https://www.diana-bartha.ro/miere-sau-zahar

 

Surse:

http://www.ba-bamail.com/content.aspx?emailid=25708

https://www.benefits-of-honey.com/benefits-of-turmeric.html

https://www.medicalnewstoday.com/articles/306981.php

 

 

Site creat în WebWave